Nybegynnerkurs 3. og 4. april

Nybegynnerkurs 3. og 4. april

Lyst til å prøve orientering?
Orienteringsutvalget i Vestland bedriftsidrettskrets arrangerer nybegynnerkurs i orientering!

Vi vil gjerne ha flere løpere på bedriftsorienteringsløpene i Bergensregionen. Disse løpene går på onsdager, med fri start mellom kl 17 og 1830. Sesongens første løp er 10. april. Vi gjør deg klar til å prøve deg i din nye idrett: Orientering.

Kurset går over to kvelder. Det er ingen kursavgift.

Onsdag 3. april kl 1700-1930:

 • Oppmøte på Høgskulen på Vestlandet, Kronstad, Inndalsveien 28 (inngang nærmest bybanen)
 • Det blir først ei økt inne der du lærer litt om orienteringskart og karttegn, og litt om hvordan bedriftsorientering foregår.
 • Deretter får dere prøve dere ute på ei enkel orienteringsløype.

Torsdag 4. april kl 1730-1900:

 • Oppmøte på parkeringsplassen ved Bergen Skytterlags skytebane ved Krohnegården i Fyllingsdalen.
 • Her får dere prøve dere ute i skogen med ei enkel nybegynnerløype.

Påmelding: Fyll ut Google-skjema https://forms.gle/KnPoq97nF59CXAQW6 innen 19. mars.

For informasjon og terminliste for bedriftsorientering: http://o-bergen.no/web/terminliste/
Informasjon om orientering fra Norges orienteringsforbund: http://www.orientering.no/ny-i-orientering/

Vi oppfordrer klubbene til å gjøre en jobb med å verve deltakere til kurset og å stille med minst en «fadder» sammen med nybegynnerne fra sin klubb.

Vel møtt til kurs! Hilsen o-utvalget

Referat fra Miniårsmøtet 2023

Referat fra Miniårsmøtet 2023 er nå omsider klart: Referat. Det ligger også på Miniårsmøte 2023-siden. O-utvalget beklager forsinkelsen.

Ny dataansvarlig til bedriftsorienteringen søkes!

Liker du å løpe orientering? Er du datakyndig og har lyst til å bidra til at det fortsatt kan arrangeres bedrifts-o-løp i Bergensområdet? Da peker kompassnålen mot DEG!

O-utvalget trenger ny dataansvarlig. Etter 13 år som data- og resultatansvarlig for bedrifts-o-løpene, gjør Øistein et nytt forsøk på å trekke seg tilbake.

Som data- og resultatansvarlig i o-utvalget har du ansvaret for tidtakingssystemet som brukes på løpene og for å publisere resultatlister etter hvert løp. Du deltar også på o-utvalgets møter, og ikke minst får du god kontakt med mange av våre hyggelige, dyktige og engasjerte løpsarrangører! Du får også en godtgjørelse på kr. 800,- pr løp fra arrangørene. I løpssesongen (april – juni og august – september) har du jevnlige ukentlige oppgaver før og etter løp, mens perioden fra Miniårsmøtet til litt før sesongstart er ganske rolig.

Arbeidsoppgaver, tidtakingssystemet med PCer, rutiner rundt osv. er godt dokumentert. Du vil få nødvendig opplæring, og tett veiledning og oppfølging av avtroppende dataansvarlig i en tilstrekkelig lang overgangsperiode.

Hvilken kompetanse og egenskaper bør du ha?

 • Grunnleggende kjennskap til oppsett, drift, installasjon og vedlikehold av PCer med Windows-programvare.
 • Har du litt kjennskap til tidtakingssystemet Etiming fra før er det fint, hvis ikke får du opplæring.
 • Være komfortabel med å «snoke» litt rundt i innstillinger, oppsett o.l. i Windows og tilhørende programvare.
 • Litt helt grunnleggende SQL
 • Være systematisk og strukturert.

Tenker du at dette kanskje kan være noe for deg? Eller har du tips om noen som kan passe for oppgaven? Ta kontakt med Øistein Stemme på epost oestemme@gmail.com, tlf. 41 92 73 88 eller på Facebook/Messenger (www.facebook.com/oestemme)!

Miniårsmøte 2023

Årets Miniårsmøte avholdes onsdag 29. november 2023 kl. 18:00-19:30 i Idrettens hus, Brann Stadion, 2. etasje (B og C-lokalet).

Dagsorden:

 1. Valg av ordstyrer og referent
 2. Godkjenning av innkalling og dagsorden
 3. Årsmelding
 4. Regnskap for 2023
 5. Saker fra O-utvalget:
  1. Terminlisten for 2024, statusorientering
  2. Nybegynnerkurs 2024, statusoppdatering
  3. Budsjett 2024
 6. Innkomne saker
 7. Nye representanter til O-utvalget. (Bergenslærerne BIL og Hordane BIL skal stille med en representant hver til o-utvalget for sesongene 2024 og 2025).

NB! Det blir som vanlig utdeling av glass på slutten av møtet. Hvis du skal hente til laget ditt, er det lurt å ta med noe å bære glassene i.

Saker til Miniårsmøtet må meldes inn til o-utvalget senest onsdag 8. november kl. 16.

Endelig dagsorden med oversikt over innkomne saker legges ut senest 11. november.

På miniårsmøtet legger vi frem en liste der vi ber de ulike klubbene føre på sin kontaktperson, slik at vi enkelt kan sende ut informasjon til klubbene.

Hilsen dagens utvalg: Anders Scisly Sagevik, Øistein Stemme, Hilde Haugse, Kristoffer Monsen og Nora Seime Pettersen

Sesongslutt og oppdaterte resultater fra Kronstad

Årets bedriftsløpsesong er nå over for orienteringen i Bergensområdet, stor takk til alle arrangører og deltagere!
Årets miniårsmøte avholdes onsdag 29. november kl. 18:00 i Idrettens Hus på Brann Stadion, fullstendig møteinnkallelse kommer senere.
Eventuelle rettelser o.l. til glassliste og rankinger for 2023-sesongen må sendes til resultatservice@o-bergen.no senest 12. oktober.
Oppdaterte resultater fra Høgskulen på Vestlandet B.I.L. sitt løp på Kronstad ligger i terminlista. resultater, strekktider, strekktider pr løype

Resultater fra Bjørndalsskogen

Resultatene fra Bergen Kommune BIL sitt løp i Bjørndalsskogen er nå lagt ut i terminlista. resultater, strekktider, strekktider pr løype

Brakebeinerløpet i Alvøen mandag 18. september

Har du lyst til å være med på Brakebeinerløpet mandag 18. sep.?
Siden det ikke arrangeres bedriftsløp 20. sep, er dette et fint alternativ for alle bedriftsløpere som har lyst på et løp den uken!
Høstens løp arrangeres i Alvøen, samlingsplass ved Alvøen skole. Innbydelse og påmelding på eventor.orientering.no: https://eventor.orientering.no/Events/Show/18579. Er du bedriftsløper kan du opprette ny bruker og deretter melde deg på her. Alternativt kan du melde deg på ved å sende SMS til 94192649 (Gunnar Knudsen).
Startkontingent kr. 150,- Vippses til 94192649 (Gunnar Knudsen) ved påmelding, og inkluderer kaffe med ‘noko attåt’, samt årets Brakebeinerplakett etter fullført løp.

For Brakebeinerkomiteen
Gunnar Knudsen

Resultater og bilder fra Havet

Resultatene fra Eviny B.I.L sitt løp på Havet er nå lagt ut i terminlista. resultater, strekktider, strekktider pr løype
Her er en del bilder fra løpet: https://photos.app.goo.gl/G1seGJqhWCVNcGMq5

Antall tellende rankingløp og løp for å få deltagerglass reduseres til 10

O-utvalget har dessverre ikke klart å finne noen arrangør til løp 20. september. Vi har derfor besluttet å senke kravet til antall løp for å få deltagerglass og antall tellende løp på rankingen fra 11 til 10. Aktuelle nettsider og dokumenter oppdateres ihht dette om ikke så lenge.

Resultater fra Stendskogen

Resultatene fra Helicon B.I.L sitt løp i Stendskogen er nå lagt ut i terminlista. resultater, strekktider, strekktider pr løype

Syndiker innhold