Opprydning og tekniske tilkak med websidene

Vi har gjennomført tekniske oppgradringer og opprydning på websidene våre. Systemet har vært plaget av spam og uønsket trafikk og vi har tatt i bruk flere teknikker for å rydde opp.

Først og fremst er systemet oppgradert med kjente sikkerhetsfikser og brukere og innlegg som ikke hører til på sidene er slettet. Vi har slettet de fleste brukere og innlegg som siden oktober i fjor med noen unntak. Bruker som feilaktig har blitt slettet kan registrere seg på nytt. Der som har glemt passord kan be om å få tilsendt et nytt på samme sted som dere logger dere inn. Savner dere noen innlegg så har jeg kopi av det gamle og kan finne tilbake til dem dersom dere har noe konkret dere savner.

Vi har dessverre måtte innføre strengere sjekker for registrering av brukere, innlogging og posting av innlegg. Før dere får registrer bruker, logget inn eller postet innhold må dere verifisere at dere ikke er en robot ved å tolke en tekst fra et bilde og skrive dette inn i tilhørende felt. Denne teknikken kalles captcha. Vi vil prøve å gjøre denne sjekken så enkel som mulig, men likevel så vanskelig at ikke roboter klarer den jevnt og trutt.

I tillegg til bruk av captcha benytter vi flere ulike måter på å sjekke ipaddresser og epostaddresser opp mot kjente spammer adresser. Vi benytter også spam-filtrering på innhold som blir postet og håper at disse tiltakene tilsammen utgjør en så stor barriere for spammerene at de ikke lenger finner oss interressant å benytte for spamming.

Vi kommer til å se på bruk av geoip for å se om vi kan lempe på noen av tiltakene dersom ipadressen som blir benyttet er fra kjente norske leverandører og gjøre dem desto strengere for land med åpenbar liten knyting til vår aktivitet.

Mulighetene for å poste på forum og legge inn kommentarer er nå åpnet igjen.

Med dette håper vi at vi får kontroll på spam og at websidene brukes til det de er ment for - å gjøre bedrifsorientering til en mer tilgjengelig aktivet og en bedre opplevelse for bedriftsidrettsløpere i Bergen og omegn. Gi oss derfor gjerne tilbakemeldinger på ønsker dere har og forbedringsmuligheter dere ser.