Velkommen til 2015-sesongen

O-utvalget ønsker alle gamle og nye løpere velkommen til ny sesong! Terminlista er klar, den inneholder 18 individuelle løp, i tillegg til stafett som går av stabelen onsdag 3. juni. Det første løpet arrangeres onsdag 8. april, dette er et gateløp som arrangeres av HIB på Kronstad på Brann Stadion-kartet, se innbydelse. Det blir utdeling av deltakerglass og medaljer for sesongen 2014 på løpet og på neste løp 15. april.

Litt informasjon om årets sesong:

• Startkontingenten er fortsatt kr. 85,-.
  • Det kreves 10 løp for å få deltagerglass i år, mens antall tellende løp på rankingen er 9. Alle individuelle løp teller på glasslista, mens BM-lang fra i år ikke teller på rankingen, jfr. miniårsmøtevedtak.
  • Det blir ikke arrangert nattløp i år pga. høstferien i uke 41. Nattcupen starter opp i uke 42, 14. oktober, vi oppfordrer de som vil prøve seg på nattløp til å stille der.
  • Vi oppfordrer alle som skal bytte klubb, klasse (alder eller løype) eller brikkenummer til å sende en epost om dette til resultatservice@o-bergen.no senest mandag 6. april. Da oppdateres datasystemet med endringene før første løp, slik at det blir mindre påmeldingskø og arrangørarbeid på selve løpet.
  • Vi jobber på spreng med å klargjøre nytt datasystem med nye pc'er og ny versjon av tidtakingsprogramvaren til sesongstart. Vi er også avhengig av oppdateringer og rettelser fra programleverandøren. Vi oppfordrer til å vise tålmodighet og forståelse overfor arrangørene på de første løpene, da innkjøringsproblemer kan forekomme selv om systemet forhåndstestes nøye for å gjøre overgangen mest mulig problemfri.
  • Endringer, rettelser o.l. til resultater må sendes til resultatservice@o-bergen.no senest to arbeidsdager etter at resultatene er publisert. Dvs. vanligvis iløpet av fredag etter onsdagsløp.
  • Vi oppfordrer alle til å lese årets Oppmannsnotat. Ikke så store endringer fra ifjor, men minner spesielt om noen punkter derfra:
    • Aktive løpere under 30 år og alle deltagere under 16 år skal løpe i U-klasse.
    • Inndelingen i årsklasser følger regelen ‘...det året du fyller...', så de som fyller rundt år i løpet av 2015 skal i utgangspunktet opp en klasse fra 2014. Men det er generelt tillatt å løpe i yngre klasse enn der løperen i henhold til sin alder hører hjemme.
    • Løpere utenfor Hordaland mosjons- og bedriftsidrettskrets (HMBK) får ikke rankingvinnerpremier eller BM-medaljer.
    • Ranking: En løper som ikke deltar i mesterskapsklasse eller vanskeligere løyper kan ikke vinne rankingpremie to år på rad. Vi oppfordrer derfor alle fjorårets rankingvinnere utenom mesterskapsklassene til å rykke opp ett vanskelighetsnivå i år, såfremt de ikke bytter årsklasse.
  • Vi oppfordrer flest mulig av dere som planlegger regelmessig deltagelse på løpene til å stille med egen brikke, som kan bestilles fra bl.a. Idrettsbutikken. De som låner brikker fra eget bedriftsidrettslag må i størst mulig grad låne en fast brikke som følger personen. Dette letter arbeidet for arrangørene våre, og minker også sjansen for feil på resultlistene.