Oppmannsnotat 2007

Retningslinjer for bedriftsorienteringsløp

O-utvalget vil gjerne takke den enkelte løper for innsatsen i sesongen 2006. Vi vil også takke de lag som arrangerte O-løp og de lag som har sagt seg villig til å ta på seg arrangement i årets sesong.

O-sesongen nærmer seg, første løp er 11. april . Det er lagt opp til 19 løp i 2007, derav ett nattløp. Vennligst gjør O-løperne i bedriftsidrettslaget kjent med informasjonen nedenfor.

O-utvalget ønsker dere alle vel møtt og lykke til med en spennende O-sesong!

Nytt av året

• Lagkonkurranse innføres.

• Nattløpet blir Bedriftsmesterskap (BM)

H16A, H30A, H40A, H50A, H60A, HUA

Bedrifts o-løpene er åpne for alle som ønsker å løpe o-løp. Aktive løpere under 30 år (per dato) og løpere under 16 år, må starte utenfor konkurranse i U-klassene. Med aktive løpere menes de som har løpt ordinære løp siste 6 mnd. Alle løypebetegnelser følger Norges Orienteringsforbunds standard (se nedenfor). Inndelingen i årsklasser følger regelen ‘...det året du fyller...’.

Norges Orienteringsforbunds standard for løypelegging

Løypenes vanskegrad inndeles i kategoriene A (vanskeligst), B, C og N (lettest). En A-løype skal, innefor de rammer terrenget setter, være mest mulig krevende og gi varierte utfordringer. En B-løype skal være variert og inneholde flere veivalgsmuligheter, men med tydelige oppfangende detaljer bak postene. En C-løype skal være variert, men strekkene skal ikke gi for store o-tekniske utfordringer og være knyttet til ledelinjer. Postene skal plasseres i nærheten av tydelige holdepunkter. En N-løype skal være enkel, men også variert i den grad det lar seg gjøre. På strekkene skal løperne kunne følge ledelinjer hele eller mesteparten av veien, og postene skal plasseres på eller i nærheten av disse.

Bergensmesterskap (BM)

Det arrangeres bergensmesterskap i normal, lang, natt og stafett. Det kåres bare en bergensmester i hver årsklasse. Løpere (lag i stafetten) må være medlem av lag tilsluttet HMBK for å telle i bergensmesterskapene. De tre beste i hver BM-klasse får medalje. Medaljene for BM-normal og BM-lang deles på avslutning etter sesongen. Medaljene for BM-stafett deles ut løpsdagen.

BM-normal- og BM-lang-løpet skal ha alle vanlige klasser. Av disse er følgende klasser BM- klasser:

Lang løype (A-løype): H16A, H30A, H40A og H50A

Mellomløype (B-Løype): D16B, D30B, D40B, D50B, H60B og H70B

Kortløype (C-løype): D60C, D70C og H80C

Løypelengde for BM-normal er som vanlig.

Løypelengde for BM-lang er følgende:

Lang løype (A-løype) ca. 7,0 km,
Mellomløype (B-løype) ca. 5.0 km,
Kort løype (C-løype) og Nybegynnerløype (N-løype) skal ha vanlig lengde!

B

Det er ønskelig at stafetten går i lettløpt terreng slik at flest mulig vil delta.

Lagkonkurranse

Det innføres lagkonkurranse fra sesongen 2007.  Det er kun klubber tilsluttet HMBK som teller med i rankingen.  løpernes rankingpoeng summeres klubbvis og alle løpere teller likt.

En løper gies kun poeng i en klasse.

Påmelding

Påmelding skjer ved at de som har egen brikke som er brukt på bedriftsløp minst en gang tidligere legger brikken på en egen avlesningsenhet. Her vil en kunne endre klasse. Personer med leiebrikke eller annen brikke som ikke er registrert i systemet knyttet til vedkommende person, må melde seg på via påmeldingsslipp.

Forhåndspåmelding

Forhåndspåmelding benyttes ved BM stafett.

Startforbud

Løpere for arrangerende lag kan bare delta i løpene utenfor konkurranse i U-klasse. Løpet teller ikke i rankingen, men regnes med i antall løp som kvalifiserer for deltakerglass. Løpere som er løypelegger/kontrollør for andre klubber gis dispensasjon til å starte i sin egen klubbs arrangement.

Startkontingent

Startkontingenten er kr. 60,- for samtlige løp både i og utenfor konkurranse. Arrangøren kan ta forhøyet startkontingent +kr 20,- ved etteranmelding til BM stafett.

Utleie av brikker

Pris for utleie av brikker er kr. 25,- for alle klasser.

Kjøp av brikker

Starttidspunkt

Første start er normalt satt til kl 17.00 og siste start til kl 18.30.

Stenging av mål:

Målet kan stenges av arrangør kl. 20.30 dersom dette angies i innbydelsen.

Løpere som ikke  har fullført før målet stenges må snarest melde seg til arrangør på samlingsplass.

Løpsantrekk

Alle deltakere skal ha et løpsantrekk som dekker hele kroppen unntatt hode, hals og armer.

Protester

Protester på et arrangement sendes skriftlig til leder i o-utvalget innen 1 uke etter løpet. Protester som gjelder den enkelte løper leveres til arrangør av løpet.

Deltakerglass

Løpere som har startet i 9 løp uansett klasse eller løype får deltakerglass. Både brutt og disket løp teller med i denne sammenheng. Annullerte løp, dvs. løp der arrangøren har gjort en feil, teller med. Stafett teller ikke.

Deltakerglass for sesongen 2006 kan hentes etter avtale med Tommy Sævareid, Hordane BIL e-post: tommy@post.hfk.no.  Nærmere informasjon vil bli lagt ut på web sidene.

Ranking

Formelen som benyttes til rankingberegning er slik (1000 poeng til klassevinner):

Poeng  =   1500 – (500 * t / T) t  =  løperens anvendte tid i sek.

T =  vinnertid i sek

Rankingvinnere premieres i alle klasser unntatt klassene utenfor konkurranse og nybegynner-klassene. De 8 beste løpene i samme klasse/løype teller med i rankingen. Rankingpoeng blir ikke overført fra en klasse til en annen. Løpere som starter i flere klasser blir rankingført i hver klasse de starter i. Rankingvinnere med minst 5 løp i den aktuelle klasse får rankingpremie i form av et glass av samme type som deltakerglasset. BM-normal teller med på rankingen. BM-lang og nattløpet er ikke tellende på rankingen.

Sikringsregel: a)  En løper som ikke deltar i mesterskapsklasse eller vanskeligere løyper kan kun vinne sammenlagtpremie en gang i hver klasse og kan ikke vinne to etterfølgende år på rad.  Løper må være medlem av lag tilknyttet Hordaland mosjons- og bedriftsidrettskrets (HMBK). b) En løper kan ikke få sammenlagtpremie i mer enn en klasse hvert år.

Klager på rankingen må sendes skriftlig til leder i o-utvalget.

Uavhentede premier

Medaljer og glass som ikke er hentet innen utgangen av vår-sesongen, kan ikke gjøres krav på senere.